Minilex - Lakipuhelin

Työaika ja ruokatunti

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työaikalaki sisältää sääntelyä päivittäisestä lepoajasta, joka käytännössä tarkoittaa työntekijälle annettavaa ruokatuntia.

Silloin kun työntekijän vuorokautinen on pidempi kuin kuusi tuntia, eikä työn jatkumisen kannalta ole välttämätöntä, että hän on työpaikalla, on hänelle annettava työvuoron aikana säännöllinen lepoaika. Tämän lepoajan pituus on vähintään tunti, mutta työntekijä ja työnantaja voivat sopia myös tätä lyhyemmästä, vähintään puolen tunnin pituisesta lepoajasta. Tänä aikana työntekijällä on oikeus esteettömästi poistua työpaikaltaan. Lepoaikaa ei saa sijoittaa välittömästi työpäivän alkuun eikä loppuun.

Kun vuorokautinen työaika ylittää kymmenen tuntia, saa työntekijä halutessaan pitää kahdeksan tunnin työskentelyn jälkeen enintään puoli tuntia kestävän tauon.

Mikäli työaika vuoro- tai jaksotyössä ylittää kuusi tuntia, on työntekijälle annettava vähintään puolen tunnin pituinen lepoaika tai tilaisuus aterioida työn aikana.

Moottoriajoneuvon kuljettajia koskevat omat erityissäännöt. Moottoriajoneuvon kuljettajalle on jokaista 5 tunnin ja 30 minuutin pituista työjaksoa kohti annettava vähintään puolen tunnin pituinen tauko yhdessä tai kahdessa erässä

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa