Minilex - Lakipuhelin

Kirjanpitolaki ja varovaisuuden periaate

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Varovaisuusperiaate on yksi kirjanpitolakiin sisältyvistä yleisistä tilinpäätösperiaatteista. Tilikauden tuloksesta riippumaton varovaisuus tarkoittaa sitä, ettei tilikauden tuloja arvioida liian suuriksi eikä menoja liian pieniksi. Niiden arvioinnissa tulee noudattaa varovaisuutta.

Tilikauden tuloksesta riippumaton varovaisuus merkitsee sitä, että tilinpäätöksessä tai toimintakertomuksessa saa ottaa huomioon vain tilikauden aikana toteutuneet voitot. Tilinpäätöksessä tulee esittää myös kaikki poistot ja arvonalennukset vastaavista, sekä velkojen arvon lisäykset samoin kuin kaikki päättyneeseen tai aikaisempiin tilikausiin liittyvät, ennakoitavissa olevat vastuut ja mahdolliset menetykset, vaikka ne tulisivat tietoon vasta tilikauden päättymisen jälkeen.

Tilinpäätöksessä saatavat tulee varovaisuusperiaatteen mukaan arvostaa alhaisimpaan arvoonsa ja velat vastaavasti suurimpaan arvoonsa. Tilinpäätös ei saa antaa todellista optimistisempaa kuvaa tilikauden toiminnasta ja taloudellisesta asemasta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa