Minilex - Lakipuhelin

Kirjanpitolaki ja tiliote

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yrityksen pankkitilin tiliote on osa kirjanpitoaineistoa. Tiliotetta on kirjanpitolain vaatimukset täyttäen mahdollista käyttää tietyin edellytyksin myös tositteena kirjanpidossa. Asianmukaisesti numeroitu tiliote mahdollisine liitteineen täyttää maksutositteelle asetettavat vaatimukset. Tämä kuitenkin edellyttää, että tiliotteessa on riittävä selvitys kustakin maksutapahtumasta ja maksun kirjausketjusta maksujenvälitysjärjestelmässä.

Tiliotteen tietojen perusteella voidaan siis kirjata saaminen saaduksi tai maksu suoritetuksi. Kuitenkin jos halutaan kirjata yrityksen kirjanpitoon tuloja tai menoja, kirjanpitoaineistoon tulee sisällyttää lisäksi tulo- ja menotositteet, eli osto- ja myyntilaskut. Jos tilitapahtumaa todentava tiliote on samalla myös meno- tai tulotosite, siihen on sisällyttävä maksukohtaisesti vastaanotetun tai luovutetun suoritteen yksilöivä tieto.

Normaalisti tiliotteen tiedoista selviää siis kirjanpidon kannalta oleellisista asioista se, miten raha on liikkunut, muttei se mitä, kenelle tai milloin on myyty tai ostettu. Tositetietoina esimerkiksi pankin palvelumaksujen, korkojen ja lainan lyhennysten osalta tiliotteen tiedot ovat riittävät, mutta muissa tapauksissa kirjanpitoon on yleensä kirjanpitolain vaatimuksien täyttämiseksi liitettävä lisäksi alkuperäinen tulo- tai menotosite.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]