Minilex - Lakipuhelin

Keskinäisen testamentin moittiminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perillinen voi testamentin tekijän kuoltua moittia testamenttia. Moitteessa vaaditaan testamentin julistamista pätemättömäksi niiltä osin, kuin se estää perillistä saamasta perintöosuuttaan jäämistöstä. Moitteen tulee perustua tiettyihin laissa määriteltyihin perusteisiin. Moite voi perustua siihen, että  testamentin tekijä ei ollut kelpoinen määräämään jäämistöstään; testamentti ei ole tehty laissa säädetyssä muodossa; testamentin tekemiseen on vaikuttanut mielisairaus, tylsämielisyys tai testamentin tekijän muu sieluntoiminnan häiriö; testamentin tekijä on pakotettu tekemään testamentti käyttämällä väärin hänen ymmärtämättömyyttään, tahdonheikkouttaan tai riippuvaista asemaansa taikka jos hänet on petollisesti vietelty tekemään testamentti tahi jos hän on muutoin sillä tavoin erehtynyt, että se on määräävästi vaikuttanut hänen tahtoonsa.

Näin ollen, jos keskinäinen testamentti on tehty esimerkiksi perinnönjättäjän alentunutta ymmärrystä hyväksikäyttäen, ja testamentti loukkaa perillisen omaisuutta perintöosaan, voi hän nostaa testamentin moitekanteen.

Perinnönjakoa koskevat asiat ovat pääsääntöisesti monimutkaisia, ja usein onkin hyvä turvautua lakimiehen apuun. Oikeudellista apua voit tavoittaa Minilexin lakipuhelimesta, sekä Minilexin lakimiehiltä

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa