Minilex - Lakipuhelin

Hallintaoikeustestamentista luopuminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hallintaoikeustestamentti tuottaa omistajalleen oikeuden hallita testamentattua omaisuutta, mutta omistusoikeus siirtyy kolmannelle. Hallintaoikeuteen kuuluu testamentatun omaisuuden luonteenomainen käyttö, sekä tuoton ja koron nauttiminen. Hallintaoikeuden haltijalla on oikeus käyttää omaisuutta omaisuuden omistajan häiritsemättä.

Ketään ei voida pakottaa testamentatun omaisuuden tai oikeuden vastaanottamiseen. Siksi lakiin onkin otettu säännökset testamentista luopumiseen. Testamentinsaajalla on oikeus luopua oikeudestaan perittävän kuoltua, jollei hän ole jo ryhtynyt sellaisiin toimiin, että heidän on katsottava ottaneen perinnön vastaan. Luopuminen on tehtävä kirjallisesti. Näin ollen siis hallintaoikeustestamentin saaja voi halutessaan luopua testamentin tuottamasta oikeudesta. Hallintaoikeus siirtyy silloin, niin kuin testamentissa tai laissa määrätään.

Perinnönjakoa koskevat asiat ovat pääsääntöisesti monimutkaisia, ja usein onkin hyvä turvautua lakimiehen apuun. Oikeudellista apua voit tavoittaa Minilexin lakipuhelimesta, sekä Minilexin lakimiehiltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa