Minilex - Lakipuhelin

Hallintaoikeus siirtyy

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hallinta-, eli käyttöoikeudella tarkoitetaan nimensä mukaisesti oikeutta hallita ja käyttää omaisuutta. Hallintaoikeudesta täytyy erottaa omistusoikeus; hallintaoikeuden alaisen omaisuuden omistaa joku toinen henkilö. Hallintaoikeus voi olla esimerkiksi kiinteistöön, ja se sisältää oikeuden käyttää omaisuutta sen luonteen mukaisella tavalla, sekä oikeuden saada omaisuuden tuotto, esimerkiksi vuokratulo.

Hallintaoikeuden omaisuuteen voi saada hallintaoikeustestamentilla. Testamentilla testamentintekijä voi esimerkiksi määrätä hallintaoikeuden omaisuuteensa puolisolleen, ja omistusoikeuden lapsilleen. Myös leski saa lain mukaan hallintaoikeuden puolisoiden yhteisenä kotina käyttämään asuntoon. Hallintaoikeuden voi siirtää myös lahjoittamalla. Hallintaoikeus kestää koko hallintaoikeuden saajan elämän ajan. Hallintaoikeuden saajan kuoltua hallintaoikeus siirtyy omaisuuden omistajalle, ja vasta tässä vaiheessa omistaja saa täydet omistajan oikeudet.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Hallintaoikeuden saaja ei voi siirtää oikeuttaan toiselle myymällä, lahjoittamalla, testamentilla tai muullakaan tavalla. Eri asia on, että käyttöoikeuden saajan ei ole lähtökohtaisesti pakko vastaanottaa käyttöoikeutta, eihän ketään voida pakottaa vastaanottamaan omaisuutta tai oikeutta testamentilla.

Perintöön liittyvät oikeuskysymykset ovat tavallisesti monimutkaisia, ja usein onkin hyvä kääntyä lakimiehen puoleen. Oikeudellista apua tavoitat Minilexin lakipuhelimesta, sekä Minilexin lakimiehiltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa