Minilex - Lakipuhelin

Hallintaoikeustestamentti ja omaisuuden myynti

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hallintaoikeustestamentti eroaa omistusoikeustestamentista sillä, että hallintaoikeustestamentilla testamentinsaaja saa vain käyttöoikeuden omaisuuteen, sen sijaan omistusoikeus siirtyy jollekin toiselle henkilölle, tai säilyy toisella taholla. Omistusoikeustestamentilla koko omistusoikeus kaikkine siihen liittyvine oikeuksineen siirtyy. Hallintaoikeuteen kuuluu oikeus käyttää omaisuutta sen luonteenomaisella tavalla, ja saada omaisuuden tuottama tuotto.

Sekä hallintaoikeuden saajan, että omaisuuden omistajan oikeuksia on suojattu lainsäädännössä toisen osapuolen väärinkäytöksiä vastaan. Omaisuuden omistajaa suojataan niin, ettei hallintaoikeuden saaja voi luovuttaa omaisuutta ilman omistajan lupaa, muuten kuin laissa määritellyissä erityistapauksissa. Hallintaoikeuden alaista omaisuutta saa luovuttaa omistajan suostumuksetta vain, jos luovutus johtuu käyttöoikeuden alaisen omaisuuden tarpeellisesta uudistamisesta tahi kun luovutuksessa on kyse normaalista elinkeinotoiminnan harjoittamisesta, taikka kun luovutus muutoin on järkiperäisen taloudenhoidon vaatimusten mukainen. Vastaavasti hallintaoikeuden haltijaa suojellaan omistajan toimilta niin, ettei omistajakaan saa luovuttaa hallintaoikeuden alaista omaisuutta ilman hallintaoikeuden haltijan suostumusta. Näin ollen omaisuuden luovutus on mahdollista vain molempien osapuolten suostumuksella.

Perintöön liittyvät oikeuskysymykset ovat tavallisesti monimutkaisia, ja usein onkin hyvä kääntyä lakimiehen puoleen. Oikeudellista apua tavoitat Minilexin lakipuhelimesta, sekä Minilexin lakimiehiltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]