Minilex - Lakipuhelin

Hallintaoikeustestamentti ja omaisuuden myynti

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Hallintaoikeustestamentti eroaa omistusoikeustestamentista sillä, että hallintaoikeustestamentilla testamentinsaaja saa vain käyttöoikeuden omaisuuteen, sen sijaan omistusoikeus siirtyy jollekin toiselle henkilölle, tai säilyy toisella taholla. Omistusoikeustestamentilla koko omistusoikeus kaikkine siihen liittyvine oikeuksineen siirtyy. Hallintaoikeuteen kuuluu oikeus käyttää omaisuutta sen luonteenomaisella tavalla, ja saada omaisuuden tuottama tuotto.

Sekä hallintaoikeuden saajan, että omaisuuden omistajan oikeuksia on suojattu lainsäädännössä toisen osapuolen väärinkäytöksiä vastaan. Omaisuuden omistajaa suojataan niin, ettei hallintaoikeuden saaja voi luovuttaa omaisuutta ilman omistajan lupaa, muuten kuin laissa määritellyissä erityistapauksissa. Hallintaoikeuden alaista omaisuutta saa luovuttaa omistajan suostumuksetta vain, jos luovutus johtuu käyttöoikeuden alaisen omaisuuden tarpeellisesta uudistamisesta tahi kun luovutuksessa on kyse normaalista elinkeinotoiminnan harjoittamisesta, taikka kun luovutus muutoin on järkiperäisen taloudenhoidon vaatimusten mukainen. Vastaavasti hallintaoikeuden haltijaa suojellaan omistajan toimilta niin, ettei omistajakaan saa luovuttaa hallintaoikeuden alaista omaisuutta ilman hallintaoikeuden haltijan suostumusta. Näin ollen omaisuuden luovutus on mahdollista vain molempien osapuolten suostumuksella.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Perintöön liittyvät oikeuskysymykset ovat tavallisesti monimutkaisia, ja usein onkin hyvä kääntyä lakimiehen puoleen. Oikeudellista apua tavoitat Minilexin lakipuhelimesta, sekä Minilexin lakimiehiltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa