Minilex - Lakipuhelin

Käyttöoikeustestamentti

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Käyttöoikeustestamentin saaja saa käyttöoikeuden omaisuuteen. Käyttöoikeustestamentilla annetaan samalla oikeus myös kyseisen omaisuuden hallintaan ja tuottoon. Saajan on kuitenkin huomioitava omaisuuden varsinaisen omistajan oikeudet ja etu, sillä hän ei saa käyttöoikeustestamentilla omistusoikeutta omaisuutteen.

Varsinainen omistusoikeus on siis edelleen jollakin muulla. Tästä syystä käyttöoikeustestamentin saaja ei saa vallita omaisuutta täysin vapaasti siten kuin itse haluaa. Käyttöoikeuden haltijan on käytettävä käyttöoikeudenalaista omaisuutta tarkoituksenmukaisesti. Rahavarat on sijoitettava tuottavasti ja varmasti. Käyttöoikeuden alaista omaisuutta ei saa sekoittaa muuhun omaisuuteen, ellei tällainen käyttö ole tarkoituksenmukaista.

Käyttöoikeutta ei voi luovuttaa toiselle henkilölle eikä käyttöoikeuden alaista omaisuutta saa pantata ilman omistajan lupaa. Käyttöoikeuden haltijalla on oikeus irtisanoa saaminen ja periä maksu omistajan puolesta. Käyttöoikeustestamentista käytetään myös nimeä hallintatestamentti tai hallintaoikeustestamentti. Jos sinulla on vielä kysymyksiä liittyen käyttöoikeustestamenttiin, ota yhteyttä lakimiehiimme.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa