Saako Suomen lain mukaan keskustelun osallistuja äänittää kahden tai useamman henkilön yksityiskeskusteluja kotona muiden osallistujien tietämättä, kun materiaali on tarkoitettu osallistujien yksityiskäyttöön? Kyseessä on siis riitatilanne, jossa äänitettä saatettaisiin käyttää myöhemmin omien oikeuksien puolustamiseen sekä tilanteen mieleen palauttamiseen.

1 vastaus


Minilex

130 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Korkeimman oikeuden linjan mukaan keskustelun tallentaminen muiden keskusteluosapuolten tallentamisesta etukäteen tietämättä on sallittua, kun kyseessä oleva keskustelu on tarkoitettu tallentajan itsensä kuultavaksi. Kyse ei ole siis salakuuntelusta silloin, kun keskustelun tallentaja on itse keskustelun osapuoli, vaikka ei olisi etukäteen kysynyt tallentamiseen lupaa kanssakeskustelijoiltaan. Lupa on kuitenkin kysyttävä, jos tallenteet muodostavat henkilörekisterin. Tallenteita sisältäviä henkilörekistereitä kokoavat esimerkiksi yritykset asiakkaidensa kanssa käymistä keskusteluista.

On kuitenkin huomattava, että tallenteella olevaa keskustelua ei saa kuitenkaan levittää yleisölle. Tällöin voi syyllistyä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen. Tallennetta on sallittua käyttää esimerkiksi todisteena oikeudessa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]