Mitä pitäisi tehdä kun yksi veljeksistä levittää perättömiä asioita, häiritsee oleskelua, käyttää ääntänsä kovaa/kiroilee, haukkuu lasten kuullen muita seurauksena että lapset hermostuu ja rupeavat itkemää, naapuritkin ihmettelevät mikä mies teillä kävi huutamassa.
Tämä tapahtuu talossa jonka omistaa äitini, tällä hetkellä äitini on vanhainkodissa.
Olen itse pitänyt huolta kiinteistöstä ja puutarhan hoidosta yli 20 vuode ajan, vielä silloinkin kun äiti asui talossa, ilman minkäänlaista korvausta.
Muut sisarukset hyväksyvät tämän toiminnan että huolehdin kiinteistöstä/puutarhasta ja vietän joskus siellä aikaa.
Myös äitimme otetaan välillä kotona käymään
Kyseinen veli ei ole kiinnostunut hoitamaan/huolehtimaan kiinteistöstä.
Mikä neuvoksi?
Yrittää kaikkensa mutta saa vain vihat päälle.

1 vastaus


Minilex

29 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestänne,

Rikoslain mukaan kotirauhan rikkomiseen syyllistyy se joka oikeudettomasti, eli ilman lupaa, tunkeutuu taikka menee salaa tai toista harhauttaen kotirauhan suojaamaan paikkaan taikka kätkeytyy tai jää sellaiseen paikkaan tai rikkoo toisen kotirauhaa metelöimällä, heittämällä esineitä tai muulla vastaavalla tavalla. Näin ollen myös metelöimällä ja häirinnällä voidaan rikkoa kotirauhaa.

Rikoslain mukaan kotirauhan suojaamia paikkoja ovat asunnot, loma-asunnot ja muut asumiseen tarkoitetut tilat, kuten hotellihuoneet ja asuntovaunut sekä asuintalojen porraskäytävät ja asukkaiden yksityisaluetta olevat pihat niihin välittömästi liittyvine rakennuksineen.

Kaikki henkilöt jotka asuvat yllämainituissa paikoissa saavat kotirauhan suojan. Tämä pätee myös silloin kun asuminen ei ole vakituista. Näin ollen myös yllä mainituilla alueilla oleskelu voi johtaa kotirauhan suojan saamiseen. Näin ollen sekä paikan asukkaat että haltijat ja ne joilla on lupa asioida kotirauhan piirin alueella nauttivat kotirauhan suojasta. Suojan saaminen ei siis edellytä vakituista asumista; näin linjasi KKO ennakkopäätöksessään 2011:10.

Koska kysyjä on hoitanut kiinteistöä sekä oleskellut kiinteistössä sekä sen piha-alueella säännöllisesti pitkän ajan, asunnon omistajan suostumuksella, voidaan mahdollisesti katsoa että hän nauttii kotirauhan suojaa kyseisellä alueella.

Jos veljen toiminta häiritsee, eikä hän kehotuksesta huolimatta poistu kiinteistöltä, voi poliisi poistaa henkilön joka ilman laillista oikeutta tunkeutuu, menee salaa tai jättää noudattamatta käskyn poistua paikan haltijan tai tämän edustajan pyynnöstä.

Tapaus ei kuitenkaan ole yksiselitteinen, ja näin ollen voi olla viisasta kääntyä lakimiehen puoleen esimerkiksi soittamalla lakipuhelimeemme.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita 0600 12 450.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]