Mitä kaikkea työntekijät saa puhua keskenään asiakkaista? Tai mitä voi kirjoitella vaikkapa Facebook-ryhmiin? Saako ns varoittaa toisen firman työntekijää jostain hankalasta asiakkaasta? Entä missä kohtaa asiakkuus syntyy juridisesti: aikaa varatessa vai kun asiakas on käynyt palvelussa? Onko sillä väliä onko työntekijällä y-tunnus vai toimiiko kevytyrittäjänä?

Esimerkkitapaus: kampaajat juttelevat keskenään miten hankala ja inhottava käytökseltään eräs asiakas on ollut. Yksi kampaaja mainitsee asiakkaan nimeltä myös tuttavalleen, joka työskentelee toisessa kampaamossa.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,
Kiitos yhteydenotostasi.

Yleisesti ottaen työntekijät voivat keskustella keskenään asiakkaiden käyttäytymisestä tai muiden asiakastapausten yleisistä piirteistä, kunhan he eivät julkista tai levitä asiakkaan arkaluontoisia tietoja tai loukkaa heidän yksityisyyttään. Vaikka vaitiolovelvollisuutta ei olisi, tietojen jakaminen tai keskustelu sosiaalisessa mediassa tulisi myös tapahtua harkiten ja vastuullisesti

Asiakkuuden juridinen syntyminen voi vaihdella tapauskohtaisesti, mutta yleisesti ottaen asiakassuhde syntyy, kun asiakas ja palveluntarjoaja sopivat palvelun tarjoamisesta ja asiakas hyväksyy tarjouksen tai varaa ajan. Asiakkaan ja palveluntarjoajan välillä voi olla myös kirjallinen sopimus tai käyttöehtoja, jotka määrittävät asiakassuhteen ehdot.


Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]