Minilex - Lakipuhelin

Avoliitto ja yhteinen auto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avoliitossa avopuolisot eivät saa oikeutta toistensa omaisuuteen, vaan lähtökohtaisesti kumpikin pitää itsellään oman omaisuutensa avoliiton aikana sekä sen päättyessä. Omistussuhde katsotaan pääsääntöisesti sen mukaan, kumman nimissä omaisuus on hankittu. Näin ollen, jos avopuolisoilla on yhteinen auto, se kuuluu sen avopuolison omistukseen, kumman nimissä se on, vaikka se olisikin ostettu yhteiseen käyttöön. Jos avoliitto päättyy, on sen avopuolison, jonka nimissä auto ei ole, asema heikko. Hänellä ei nimittäin ole oikeuksia autoa kohtaan. Kuitenkin, jos avoliitto on kestänyt vähintään viisi vuotta tai avoparilla on yhteinen lapsi, on avoliittolaissa joitain säännöksiä erimielisyyksien varalta avoliiton päättyessä. Jos avopuoliso on osallistunut auton hankintaan tai muihin sen kustannuksiin, voi hänellä olla oikeus hyvitykseen. Hyvityksen saaminen edellyttää sitä, että toinen saisi perusteetonta etua toisen kustannuksella. Vähäisestä perusteettomasta edusta ei kuitenkaan voi saada hyvitystä, elleivät avopuolisot sovi siitä keskenään. 

Jos avoliittolain soveltamisen edellytykset eivät täyty, voivat avopuolisot vapaasti tehdä keskenään sopimuksen omaisuuden jakamisesta avoliiton päättymisen varalta. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]