Minilex - Lakipuhelin

Avoliitto ja häätö

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avoliiton päättyessä voidaan joutua hankalaan tilanteeseen, jos avopuolisot ovat asuneet yhdessä samassa asunnossa eikä avoero suju sovinnossa. Avopuolisoilla ei ole vastaavia oikeuksia avoliiton päättyessä kuin aviopuolisoilla. Avoliittoon muutenkin liittyy hyvin rajattuja oikeusvaikutuksia avioliittoon verrattuna. Avoerossa puolisoiden omaisuus lähtökohtaisesti vain erotellaan, eli puolisot erottavat oman omaisuutensa itselleen. Näin on tarpeen tehdä esimerkiksi silloin, jos puolisot ovat asuneet yhdessä ja asunnossa on molempien omaisuutta. Jos toinen puoliso on yksin omistanut asunnon, jossa avopuolisot ovat asuneet, toisella puolisolla ei siis ole oikeutta jäädä avoeron jälkeen asumaan toisen omistamaan asuntoon. Häätö on pakkotoimenpide, jolla entinen puoliso voidaan poistaa asunnosta, jos hän ei suostu vapaaehtoisesti lähtemään. Omistaja voi nostaa häätökanteen tuomioistuimessa. Tuomion perusteella ulosottomies voi hätää puolison asunnosta.

Vuokralla asuvien avopuolisoiden tilanne voi olla erilainen, jos vuokranantaja on ulkopuolinen henkilö. Jos avopuoliso on vuokranantaja, hänellä on yleensä oikeus irtisanoa vuokrasopimus tai alivuokrasopimus vuokrasuhdetta koskevien sääntöjen mukaan. Tämän jälkeen häätö on mahdollinen, jos puoliso ei suostu poistumaan oikeassa ajassa. Jos vuokranantaja on ulkopuolinen, tuomioistuin voi avopuolison vaatiessa yhteisen asumisen päätyttyä määrätä huoneistoa eniten tarvitsevan jatkamaan vuokrasuhdetta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]