Minilex - Lakipuhelin

Perinnönjaon neuvonta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lakiasiaintoimistot sekä asianajajatoimistot neuvovat perinnönjakoon ja kuolinpesän selvitykseen liittyvissä kysymyksissä. Tyypillistä on myös keskustella lakimiehen kanssa perintöverosuunnitteluun liittyvistä tilanteista ja mahdollisuuksista. Kuoleman tapauksen jälkeen voi olla tarpeen ottaa yhteyttä asiantuntijoihin perukirjan laadintaan liittyvien kysymysten vuoksi. Tämän lisäksi perukirjaan merkittävien omaisuuksien ja omaisuuksien arvostukseen liittyvien kysymysten osalta tarvitaan usein asiantuntijoiden apua.

Lähtökohtaisesti kuolinpesän osakkaat suorittavat pesänselvityksen yhteishallinnolla eli he selvittävät keskenään kuolinpesän varat ja velat. Osakkaat voivat hakea kuolinpesään myös pesänselvittäjää. Kun jäämistö on käräjäoikeuden päätöksellä luovutettu pesänselvittäjän hallintoon, pesän osakkaat menettävät oikeutensa tehdä päätöksiä kuolinpesää koskevissa asioissa. Pesänselvittäjän toimii usein lakimies tai muu yleiset kelpoisuusvaatimukset täyttävä henkilö. Myös pesänselvittäjän tehtävänä on informoida kuolinpesän osakkaita kuolinpesään liittyvistä asioista, mutta varsinaista neuvontaa hänen ei tarvitse suorittaa, koska hän on vastuussa kuolinpesän selvittämisestä.

Varsinaisen perinnönjaon suorittaa joko kuolinpesän osakkaat yhdessä tai ulkopuolinen pesänjakaja käräjäoikeuden määräyksestä. Kyseessä on näin ollen joko sopimus- tai toimitusjako. Pesänjakaja voi antaa neuvoja kuolinpesän osakkaille perinnönjakoon liittyvissä kysymyksissä. Jakajan on mm. kehotettava osakkaita toimituttamaan täydennysperukirjan, mikäli uusia varoja tai velkoja ilmaantuu jaon aikana. Voit kysyä perinnönjaosta lisää lakimiehiltämme. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa