Minilex - Lakipuhelin

Jakokirja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jakokirja on asiakirja, josta ilmenee miten vainajan omaisuus on jaettu. Perinnönjaosta on aina laadittava lain vaatima jakokirja ja se on tehtävä kirjallisesti. Jakokirjassa on mainittava ainakin asianosaisten nimet, heidän jako-osuuksien suuruus sekä heidän oikeutensa perusta. Lisäksi asiakirja on päivättävä ja osakkaiden tai pesänjakajan on se allekirjoitettava alla olevan mukaisesti.

Kaikkien jako-osakkaiden on allekirjoitettava perinnönjakokirja, mikäli perinnönjako on suoritettu heidän sopimalla tavalla eli sopimusjakona. Tällöin myös kahden esteettömän todistajan tulee allekirjoittaa jakokirja. Mikäli perinnönjako on puolestaan suoritettu toimitusjakona eli sen on suorittanut pesänjakaja, on hänen allekirjoitettava jakokirja. Tällöin osakkaiden allekirjoituksia ei tarvita. Pesänjakajan on myös toimitettava kappale alkuperäisestä jakokirjasta kullekin osakkaalle viivytyksettä. Jakokirja voi myös toimia yhdessä perukirjan kanssa perintöverotuksen perustana.

Jakokirja on aina laadittava huolella. Siksi onkin suositeltavaa jättää jakokirjan laatiminen lakimiehen tehtäväksi. Lisäksi kannattaa olla heti yhteydessä lakimieheen, jos ongelmia jakokirjaan liittyen ilmenee.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa