Minilex - Lakipuhelin

Jakokirjan laatiminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Toimitetusta perinnönjaosta on lain mukaan laadittava jakokirja. Jakokirjan tarkoituksena on osoittaa se, millä tavoin perittävän omaisuus on jaettu kuolinpesän osakkaille.

Jakokirja on perinnönjaosta laadittava kirjallinen asiakirja, jolle on asetettu tietyt muotovaatimukset. Jakokirja on ensinnäkin päivättävä. Mikäli perinnönjako on toimitettu kuolinpesän osakkaiden sopimalla tavalla, eli sopimusjakona, tulee kaikkien osakkaiden allekirjoittaa jakokirja, sekä lisäksi kahden esteettömän todistajan tulee todistaa allekirjoituksillaan jakokirja oikeaksi. Mikäli perinnönjako on suoritettu pesänjakajan toimesta, ei osakkaiden eikä myöskään todistajien allekirjoituksia tarvita. Riittävää on tällöin se, että perinnönjaon toimittanut pesänjakaja allekirjoittaa syntyneen jakokirjan.

Laadittavasta jakokirjasta tulisi edellä mainittujen muotovaatimuksien lisäksi ilmetä vähintäänkin asianosaisten nimet sekä näiden jako-osuuksien suuruus.

Jakokirjan laatiminen on laillisen perinnönjaon edellytys. Jakokirjan laatimatta jättäminen tai sitä rasittava muotovirhe voi näin ollen aiheuttaa suuria ongelmallisuuksia.

Ottamalla yhteyttä lakipuhelimeemme saat asiantuntevaa neuvontaa perinnönjaosta ja esimerkiksi jakokirjan laatimisesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa