Minilex - Lakipuhelin

Perinnönjaon kulut

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perinnönjaosta aiheutuu ylimääräisiä kuluja, jos kuolinpesään haetaan pesänjakaja suorittamaan perinnönjako. Tällaista pesänjakajan suorittamaa perinnönjakoa kutsutaan toimitusjaoksi. Se, ketä on toimitusjakoa hakenut, myös itse vastaa toimitusjaosta aiheutuvista kustannuksista. Näillä kuluilla ei siis saa rasittaa kuolinpesää. Usein kuitenkin käytännössä pesänjakajan hakemisesta aiheutuneet kulut maksetaan sopimuspohjaisesti kuolinpesän varoista. Siinä tapauksessa, että kaikki osakkaat ovat yksimielisesti hakeneet pesänjakajaa taikka kaikki muut ovat suostuneet yhden osakkaan tekemään hakemukseen, aiheutuneita kuluja on pidetty välttämättöminä kuluina ja ne on tällöin määrätty korvattavaksi jäämistön varoista.

Osakkaiden ollessa erimielisiä määrättävän pesänjakajan henkilöstä, hävinnyt osapuoli voi joutua vastaamaan riidasta koituneista oikeudenkäyntikuluista. Jos pesänjakajaa on haettu siitä syystä, että kuolinpesän osakkaina on alaikäisiä, maksetaan pesänjakajasta aiheutuneet kulut kuitenkin tässä tapauksessa jäämistön varoista.

Jos sinulla on vielä kysyttävää liittyen perinnönjaosta aiheutuviin kuluihin, ota yhteyttä asiantunteviin lakimiehiimme.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa