Minilex - Lakipuhelin

Perinnönjaon hinta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perinnönjaon hinta voi vaihdella paljon eri lakitoimistojen välillä ja hinta ennen perinnönjakoa on usein vain arvio. Lopullinen veloitus riippuu perinnönjaon luonteesta ja tarvittavasta työmäärästä. Helpolta vaikuttava perinnönjako voi viedä arvioitua enemmän aikaa, jos jakoon liittyviä asiakirjoja puuttuu tai pesä on ylivelkainen ja velkojen selvittelyyn menee aikaa. 

Perinnönjaossa kuolinpesä selvitetään, kuolinpesässä toimitetaan ositus ja omaisuus jaetaan perillisten kesken. Jotta perinnönjako voidaan toimittaa, on sitä ennen tehtävä perukirja. Perukirjassa tulee olla luetteloituna kuolinpesän osakkaat, kuolinpesän omaisuus sekä veroilmoitus. Itse perinnönjako tehdään perukirjan pohjalta joko sopimusjakona tai toimitusjakona. Toimitusjaon suorittaa tuomioistuimen määräämä pesänjakajan.

Kuluttajaliiton 2016 tekemän tutkimuksen mukaan, johon vastasi 77 asianajotoimistoa, hinta-arviona perukirjalle esitettiin yleisimmin 600-1200 euroa. Esimerkkitapauksessa perukirjan toimituksessa oli käytetty vähintään neljä työtuntia. 

Saman Kuluttajaliiton tutkimuksen mukaan perinnönjaon hintataso oli myös keskimäärin 600- 1200 euroa, mutta hinta-arvio saattoi edellyttää, että perukirja oli laadittu samassa toimipaikassa. Perinnönjaon työajaksi arvioitiin keskimäärin 6-10 työtuntia. 

Hintaa nosti perinnönjaossa osakkaiden riitaisuudet sekä epäselvyydet esimerkiksi testamenttiin liittyen. Hinta-arviot sisälsivät aina neuvottelun osakkaiden kanssa, jakokirjaluonnoksen laatimisen, toimittamisen osakkaille ja jakokirjan allekirjoittamisen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa