Minilex - Lakipuhelin

Perinnönjako verotus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Suomessa perinnöllä saatavaa omaisuutta verotetaan kahden eri veroluokan mukaan. Ensimmäiseen veroluokkaan kuuluvat muun muassa perinnönjättäjän rintaperilliset sekä aviopuoliso, eli esimerkiksi lapset ja lapsenlapset. Toiseen veroluokkaan kuuluvat muut sukulaiset ja mahdolliset perheen ulkopuoliset henkilöt, jotka saavat perintöoikeuden testamentilla. Verotus on hieman erilaista näiden veroluokkien välillä, verotuksen ollessa ankarampaa toiseen veroluokkaan kuuluvilla.

Perinnön arvo lasketaan arvioidun myyntihinnan perusteella, eli vaikka perinnönsaaja ei saisi omaisuutta rahana, sille määritetään laskennallinen arvo jonka perusteella myös suoritettava vero määräytyy. Jokaisen perinnönsaajan perintövero on henkilökohtainen, ja se muodostetaan hänen saamansa perinnön määrästä. Huomoitavaa on, että joissain maissa perintöveroa ei suoriteta ollenkaan, vaan perintö on verovapaata.

Verottaja lähettää perinnönsaajalle verotuspäätöksen sekä perintöveron maksuohjeet. Alle 500 euron suuruinen vero maksetaan yhdessä erässä, ja sitä suuremmat veroerät on jaettu osiin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa