Minilex - Lakipuhelin

Perinnönjako veronpalautus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuolinpesälle tuleva veronpalautus noudattaa henkilöverotuksen kaavaa. Näin ollen kuolinpesän veroilmoituksen perusteella liikaa maksetut verot palautetaan kuolinpesälle. Kuolinpesällä on tavallisesti pankkitili, jota käytetään pesän maksujen maksamiseen. Kuolinpesän tiliä ei kannata siis lopettaa ennen verovuoden päättymistä, jotta mahdollinen veronpalautus tapahtuu mahdollisimman yksinkertaisesti. Kuolinpesälle tuleva veronpalautus maksetaan verohallinnon toimesta kuolinpesän tilille. Osakkaiden vastuulle jää oikeiden maksutietojen ilmoittaminen verohallinnolle.

Jos kuolinpesällä ei ole omaa tiliä, liittyy veronpalautusten maksamiseen ongelmia, sillä suoraan osakkaiden pankkitileille veronpalautusten maksaminen ei onnistu. Jos kuolinpesän tili on jo lopetettu, maksetaan veronpalautus maksuosoituksena. Kun veronpalautus on maksettu kuolinpesän pankkitilille, on kysymyksessä normaali varallisuuserä, joka voidaan jakaa osakkaille olettaen, että kuolinpesän veloista on jo huolehdittu. 

Kuolinpesän verotus saatta joskus olla haastavaa. Mikäli ongelmia esiintyy, kannattaa pyytää apua esimerkiksi lakimieheltä. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa