Minilex - Lakipuhelin

Perinnönjako tasan

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perinnönjaossa perinnönjättäjän omaisuus jaetaan perintöön oikeutetulle lain asettamien säännösten mukaisesti. Lähtökohtaisesti samassa perillisryhmässä olevat saavat yhtä suuren osan perinnöstä. Jäämistö ei aina suinkaan mene tasan perintöön oikeutettujen kesken, sillä perinnön jakautumiseen vaikuttavat monenlaiset seikat. Perinnönjättäjä voi esimerkiksi määrätä omaisuudestaan testamentilla lain perimysjärjestyksestä poiketen.

Lähtökohtaisesti perintöön oikeutetuilla on oikeus saada osa kaikenlaisesta omaisuudesta. Tämä aiheuttaisi kuitenkin käytännössä ylitsepääsemättömän suuria ongelmia, sillä olisihan yhteisomistus kaikkeen omaisuuteen todella epäkäytännöllinen järjestely. Siksi onkin laissa määrätty, että sellainen omaisuus jota ei voida jakaa järkevästi osiin, on pantava samaan osaan. Mikäli tämäkään järjestely ei tuota järkevää perinnönjakoa, on pesänjakajan tuomioistuimen määräyksestä myytävä omaisuus.

Perinnönjakoon liittyvät asiat ovat monimutkaisia, ja usein onkin hyvä kääntyä lakimiehen puoleen. Lisätietoa ja oikeudellista apua voit löytää Minilexin artikkeleista, Minilexin lakimiehiltä, sekä lakipuhelimesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa