Minilex - Lakipuhelin

Perinnönjako kun ei rintaperillisiä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perintökaaren mukaan, jos perittävällä ei ole rintaperillisiä, perinnönjako tapahtuu laissa määrätyn perimysjärjestyksen mukaan. Kun rintaperillisiä ei ole, perimysjärjestyksen mukaan leski perii ensiksi kuolleen puolisonsa. Leski ei tarvitse avio-oikeutta periäkseen puolisonsa. Leskellä on lisäksi oikeus hallita jäämistöä jakamattomana.

Perintökaaren mukaan vanhemmilla on oikeus periä oma lapsensa, jos perittävä ei ollut naimisissa eikä hänellä ole rintaperillisiä. Vanhemmat perivät kumpikin puolet perinnöstä. Jos toinen vanhemmista on kuollut, perittävän veljet ja sisaret jakavat kuolleen vanhemman osuuden. Perittävän veli- ja sisarpuolilla on sama oikeus perintöön kuin täysveljillä ja -sisarilla.

Isovanhemmilla on oikeus periä lapsenlapsensa, jos lapsenlapsi kuoli naimattomana eikä vanhempia tai sisaruksia ja heidän jälkeläisiään ole elossa. Perimysoikeus on katkaistu niin, että serkut eivät enää peri. Perimysoikeudellisissa kysymyksissä lakipuhelimeen soittamalla saat neuvoa asiantuntevilta lakimiehiltä.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa