Minilex - Lakipuhelin

Perinnönjako - Digi -ja väestötietovirasto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos vajaavaltainen henkilö on kuolinpesän osakkaana, voidaan tämän johdosta joutua pyytämään Digi -ja väestötietovirastolta (eli entiseltä maistraatilta) lupa, että kuolinpesän omaisuus voidaan jakaa perinnönjaossa. Jos kuolinpesän osakkaat toimittavat kuolinpesän jakamisen sopimusjakona, on tällöin jakoehdotus esitettävä Digi -ja väestötietovirastolle Jos pesänjakaja suorittaa perinnönjaon tällöin ei edunvalvojan tarvitse esittää perinnönjaon jakoehdotusta Digi -ja väestötietovirastolle eli holhousviranomaiselle. Tällöin puhutaan toimitusjaosta.

Kuolinpesää ei saa jakaa eli omaisuuden jakoa ei saa suorittaa ennen kuin Digi -ja väestötietovirasto hyväksyy jakoehdotuksen. Digi -ja väestötietovirasto hyväksyy tai hylkää ehdotuksen ja tarvittaessa on tehtävä uusi ehdotus. Digi -ja väestötietoviraston tehtävä on valvoa edunvalvottavan etua. On hyvä muistaa, että Digi -ja väestötietoviraston hyväksynnän jälkeen on vielä toimitettava perinnön jakaminen, sillä Digi -ja väestötietoviraston hyväksyntä ei korvaa perinnön jakamista.

Haluatko kuulla lisää? Jäikö jotain kysyttävää? Ota yhteys meihin ja me autamme sinua. Lakimiehemme palvelevat sinua mielellään.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa