Minilex - Lakipuhelin

Päättämisen seuraamukset: Korvauksen suorittaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työsopimuksen perusteettoman päättämisen vuoksi työnantaja on velvollinen maksamaan työntekijälle korvausta. Yhtenäisen korvausjärjestelmän mukaisesti työsuhteen perusteettomasta päättämisestä voidaan maksaa korvausta riippumatta siitä, millä perusteella työsopimus on päätetty.

Korvaus työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä voidaan maksaa silloin, jos työnantaja on irtisanonut työsopimuksen esimerkiksi ilman taloudellisia tai tuotannollisia syitä. Lisäksi työnantaja voi joutua maksamaan korvausta, jos työnantaja on purkanut työsopimuksen ilman laillista perustetta, tai jos työnantaja on pitänyt työsopimusta purkautuneena ilman laillista perustetta. Korvaus työsopimuksen päättämisestä voidaan maksaa myös silloin, jos työntekijä on purkanut työsopimuksen työnantajan vakavan rikkeen takia. Korvauksen suuruutta määrättäessä otetaan työsopimuksen päättämisen syystä riippuen huomioon esimerkiksi työtä vaille jäämisen arvioitu kesto ja ansion menetys. Korvauksen määrää saattaa kuitenkin pienentää eräät seikat, esimerkiksi työntekijän provosoiva käyttäytyminen. Lisätietoja korvauksen määrään vaikuttavista seikoista voit kysyä lakimiehiltämme.

Perusteettomasta päättämisestä maksettavan korvauksen lisäksi työnantaja voi joutua maksamaan työntekijälle hyvitystä, jos irtisanominen on tapahtunut esimerkiksi tasa-arvolain vastaisesti taikka syrjinnän kieltoa rikkoen.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa