Olen hakenut vuokra-asuntoa n. vuoden, hakemus on voimassa, asuntoa ei anneta vanhan n.15v. sitten olleen häädön vuoksi, vaikka saimme asunnon silloinkin samalta kiinteistöltä! Olen jäänyt nyt leskeksi, asuimme miehen sairauden vuoksi maalla 4v. K.o. kiinteistö kertoi tyttärelleni nämä vanhat asiat, jotka kuulemma estää asunnon saamisen, kuitenkin oman sairauteni vuoksi haen asuntoa ja tarvitsen sen paikalta, jossa on palvelut ja lapseni lähellä ja auttamassa! Puheluihin ei vastata, soitin minkä tahansa virkailijan numeroon, eikä soittopyyntöihin vastata! Onko tämä oikein, Yhtiössä on myös annettu senioriasuntoja nuorille ihmisille,vaikka ne on tarkoitettu yli 65v henkilöille. Voiko tälle asialle tehdä mitään, vai onko se vain nieltävä!? Vain kolme naista saavat yhteistoimin tehdä näin! ?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Julkisella puolella olevien vuokrattavien asuntojen vuokrauksessa tulee noudattaa hyvää toimintatapaa ja mahdollisesti valintaperusteena suosia sosiaalilautakunnan valintaperusteita. Näiden valintaperusteiden mukaisesti vuokrauksessa saatetaan suosia vanhuksia tai vammaisia, riippuen asunnon esteellisyydestä ja palvelujen läheisyydestä. Julkisella puolella voi olla käytössä myös jonotuslista, jonka ohitse voidaan suosia tiettyjä henkilöitä, kuten vammaisia. Syrjintä on ehdottomasti kiellettyä julkisella sektorilla.
Yksityisellä puolella vuokratoiminta on kirjavampaa. Vuokranantajat voivat päättää itse, keitä asuntoihinsa päästävät. Syrjintä ei tällöin ole sallittua, mutta siihen vetoaminen on hankalaa, ellei vaihtuvuus ole suuri ja syrjiminen näy selkeästi. Syrjintäperusteita ovat miltei kaikki henkilöön liittyvät seikat, kuten ihonväri, ikä, uskonto, vammaisuus ja muut, joihin henkilö ei itse voi vaikuttaa.
Et ole maininnut, että onko kyseessä julkisen puolen vuokra-asunto vai yksityisen. Kummassakaan tapauksessa toiminta ei kuitenkaan täytä otsikon syrjinnän tunnusmerkkejä, mikäli aiemmin samasta kiinteistöstä saatu häätö on ollut kielteisen vuokrauspäätöksen takana. Puheluihin vastaamattomuus ja soittopyyntöjen huomiotta jättäminen viestii huonosta palvelusta, jonka toimesta voisi olla aiheellista ottaa yhteyttä virkailijoiden esimiehiin palautteen antamiseksi. Tämä tietty ei tehoa, mikäli kyseessä on yksityinen vuokranantaja ja virkailijat ovat ylintä johtoa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]