Hoitaja syyllistyi hoitovirheeseen ja kuolemantuottamukseen. Tuomittiin sakkoihin. Miksi kuitenkin uhrin tytär ja ko. hoitaja PUOLITTAVAT oikeudenkäyntikulut? Miksi myös tytär joutuu maksumieheksi vaikka sairaala nosti syytteen hoitajaa vastaan, koska heidän mielestään oli tapahtunut rikos? Tytär saa korvauksia 2000 euroa , hoitaja sai 20 päiväsakkoa! Voiko ihmisen henki todella olla näin halpa?

1 vastaus


Minilex

33 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!
Rikoslain mukaan kuolemantuottamus on henkirikos, jossa henkilö huolimattomuudellaan aiheuttaa toisen kuoleman. Kuolemantuottamus katsotaan yleensä lievimmäksi henkirikoksista ja siksi siitä tuomitaan usein vain sakkoa.

Mitä oikeudenkäyntikuluihin tulee rikosasioissa, niin korvaamiseen vaikuttaa mm. asianosaisen asema, oikeudenkäynnin lopputulos ja asianosaisen oma menettely. Oletan, että yhdyit sairaalan ja syyttäjän kanteeseen, sillä olet saanut korvauksia. Näin ollen asianosaisena joutuu jakamaan oikeudenkäyntikulut.

Mikäli et ole tyytyväinen tuomioistuimen ratkaisuun niin tuomiosta, korvauksen määrästä kuin osallisuudestasi kulujen kattamiseen, suosittelen ottamaan yhteyttä lakimieheemme.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]