Minilex - Lakipuhelin

Syyttäjän päätös syyttämättä jättämisestä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kihlakunnansyyttäjä päätti jättää syyttämättä törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä. Olen tyytymätön päätökseen, kenen puoleen voin kääntyä?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Asianomistaja saa itse nostaa syytteen rikoksesta vain, jos virallinen syyttäjä on päättänyt jättää syytteen nostamatta tai esitutkintaviranomainen taikka syyttäjä on päättänyt, ettei esitutkintaa toimiteta tai että se keskeytetään taikka lopetetaan.

Asianomistajan tulee syytteen nostamiseksi tehdä haastehakemus käräjäoikeuteen. Haastehakemukseen tulee liittää selvitys siitä, että syyttäjä on päättänyt olla nostamatta syytettä rikoksen johdosta tai että esitutkintaviranomainen tai syyttäjä on päättänyt, ettei esitutkintaa toimiteta taikka että se keskeytetään tai lopetetaan. Mikäli tällaista selvitystä ei haastehakemuksessa esitetä, asianomistajan rangaistusvaatimus jätetään tutkimatta. Asianomistajan tulee ilmoittaa syytteen ajamisesta 30 päivä kuluessa siitä, kun hän sai tiedon syyttämättäjättämispäätöksestä.

Mikäli aiot käyttää asianomistajan syyteoikeutta, on suositeltavaa kääntyä lakimiehen puoleen, sillä syytteen nostaminen itsenäisesti sisältää aina kuluriskin.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]