Minilex - Lakipuhelin

Mökin vuokrasopimus päättynyt, tontin omistaa kuolinpesä, mökin vuokralainen.

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Miten käyttöoikeus menee, kun tontin vuokrasopimus on päättynyt 31.12.2015.
Voiko kuolinpesän osakaat käyttää tonttia milloin haluavat? Siellä on myös saunarakennus, mikä kuuluu kuolinpesälle.
Kuolinpesän 5 osakkaasta 2 ja heidän lapsensa, ( lapset eivät ole kuolinpesän osakkaita ) omistavat mökin, jonka ovat rakentaneet tontille.
Entiset vuokraajat vaativat nyt lupaa käydä tontilla. Käsittääkseni mökin käyttöoikeutta kuolinpesän osakkaana minulla ei ole, koska en omista rakennuksesta osuuksia, mutta tontin omistajana kuolinpesän osakkaana ei kai voi vaatia lupaa mennä sinne?
Mitkä ovat entisten vuokralaisten oikeudet?
Onko mökin käyttö entisille vuokraajille oikeutettua? Tarkoitan tässä noita lapsia, joilta pitäisi kysyä lupa, vaikka eivät edes ole kuolinpesän osakkaita.
.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Kyseessä on kohdallanne kiinteistön yhteisomistussuhde, joka tuottaa usein ongelmia. Hankaluutta tuottavat tontin kuuluminen yhdelle taholle ja tontilla sijaitsevan mökin kuuluminen toiselle taholle. Lisäksi kuolinpesä ja siihen osalliset kuolinpesän osakkaat tuovat oman hankaluutensa tilanteen tulkintaan.

Parasta tilanteessanne olisi päästä yhteiseen sopuun ja ymmärrykseen tontin ja mökin käyttöoikeudesta. Tällainen sopimus voidaan kirjata ylös kirjalliseen muotoon, jolloin erimielisyyksien käsittely helpottuu tulevaisuudessa.

Asianne on siinä määrin hankala ja monipuolinen, että asiasta on hyvä keskustella lakimiehen kanssa väärinymmärrysten välttämiseksi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »