Hei! Olen ostamassa asuntoa poikaystäväni kanssa. Hänen eronsa ei vielä ole tullut voimaan, joten kysyisinkin mitä meidän pitäisi tehdä asian kanssa, jotta tulevaisuudessa ei tulisi ongelmia esim. Ongelmallisten Ex puolisoiden kanssa tai siinä tapauksessa jos jompikumpi meistä sattuu loukkaantumaan tai jopa kuolemaan? Kiitos etukäteen!

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Kysymys on melko laaja ja vastaus riippuu paljon henkilökohtaisista olosuhteistanne ja tulevaisuuden suunnitelmistanne. Jos toisella osapuolella on esimerkiksi velkaa tai huomattavasti enemmän varallisuutta, olisi se syytä huomioida.

Asuntoa hankkiessa on syytä kirjata molemmat osapuolet ostajiksi ja asunnon omistajiksi, jos asunto ostetaan yhteisesti. Maksusuorituksista on hyvä pitää kirjaa molempien osapuolten kohdalla, jos asunto hankitaan lainavaroin. Muutoinkin kaikesta hankitusta omaisuudesta on hyvä pitää kirjaa tai tehdä jopa kirjallinen sopimus, jos arvioitte siitä joskus aiheutuvan ongelmia. Jos toinen parisuhteen osapuolista esimerkiksi velkaantuu ja joutuu ulosmittaukseen, voidaan tavaroiden ja esineiden omistus yksilöidä selkeämmin, jos omistussuhteet on tarkasti dokumentoitu.

Siltä varalta, että parisuhteen toinen osapuoli sattuu kuolemaan, on hyvä tehdä testamentti. Etenkin silloin, jos pariskunta ei ole naimisissa ja halutaan turvata jälkeen jäävän oikeus yhteiseen asuntoon. Jos testamenttia ei ole, avopuolisolla ei ole juurikaan oikeuksia, jotka turvaisivat hänen asemaansa kuolleen perillisiä vastaan. Myös henkivakuutuksen ottamista on syytä miettiä, sillä sen avulla voidaan ennakoimattoman kuoleman varalta turvata toisen pariskunnan osapuolen toimeentulo.

Mahdollisen avioliiton kannalta on hyvä myös miettiä avioehtosopimuksen tekemistä. Tähän vaikuttaa vahvasti pariskunnan osapuolten varallisuusasema. Avioehtosopimuksia on olemassa eri tyyppisiä, ja niistä on hyvä keskustella ammattilaisen kanssa.

Mainittujen oikeustoimien tekemiseen ja kannattavuuteen vaikuttavat edellä mainituin tavoin monet seikat. Tapauskohtaisesti olisi hyvä keskustella asiaan perehtyneen lakimiehen kanssa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]