Tarvitsen lainoppineelta neuvoja kirjelmään vuokranantajalle. Mitä termistöä tulee käyttää ja mihin lainkohtaan vedota julkisivuremontista johtuvan haitan vuokranalennukseen!

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi,

Lakia asuinhuoneiston vuokrauksesta sovelletaan silloin, kun rakennus tai sen osa (huoneisto) vuokrataan toiselle käytettäväksi asumiseen (asuinhuoneiston huoneenvuokrasopimus). Edellä mainitun lain 2 luvun 23 §:n mukaan vuokralaisella on oikeus saada vapautus vuokran maksamisesta tai vuokra kohtuullisesti alennetuksi siltä ajalta, jolta huoneistoa ei ole voitu käyttää tai jolta huoneisto ei ole ollut vaadittavassa tai sovitussa kunnossa.

Vuokralainen voi siis saada vuokranalennusta sellaisista remonteista, jotka vaikuttavat asunnossa asumiseen. Laissa ei ole säännöksiä siitä, kuinka paljon vuokranalennusta voi saada. Tilanteet tulkitaan aina tapauskohtaisesti ja alennuksen määrä on neuvottelukysymys. Alennuksen määrään vaikuttaa julkisivuremontista aiheutuneen haitan määrä. Suuntaa antavana voidaan julkisivuremontissa pitää vuokranalentamista kymmenestä prosentista ylöspäin.

Laki, johon voit vedota, on siis laki asuinhuoneiston vuokrauksesta ja erityisesti lain 23 pykälä.

Jos sinulle jäi vielä kysyttävää asiaan liittyen, ota rohkeasti uudelleen yhteyttä Minilexiin.

Hyvää kesää!

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »