Omakotitalossa omistus suhde 50/50aviomieheni kanssa. Nyt avioero tulossa, ei vielä haettu ja mies ei suostu myymään tietyn hinnan alle. Vaikka hinta on ehkä oikea talon arvoon, mutta ei realistinen myyntihinta.kuinka tässä tilanteessa voi toimia, koska kyse on asioiden hankaloittamisesta.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi,

Kun avioeroa koskeva asia on tullut käräjäoikeudessa vireille, puolisot voivat vaatia omaisuutensa jakoa eli ositusta. Jos puolisoilla on yhteistä omaisuutta, on omaisuus vaadittaessa jaettava omaisuuden osituksessa.

Jos puolisot eivät pääse yhteisymmärrykseen omaisuuden jaosta, kumpi tahansa puolisoista voi hakea tuomioistuimelta pesänjakajaa toimittamaan jaon. Pesänjakajaa voidaan hakea jo avioerohakemuksen yhteydessä, mikäli on todennäköistä, ettei omaisuutta saada jaetuksi sovussa puolisoiden kesken.

Voit myös myydä oman osuutesi asunnosta aviomiehellesi, mikäli pääsette hinnasta sopuun. Jos tämäkään ei onnistu yhteisymmärryksessä, voit hakea tuomioistuimelta pesänjakajaa jo avioerohakemuksen yhteydessä, jolloin pesänjakaja suorittaa jaon.

Jos sinulle jäi vielä kysyttävää asiaan liittyen, ota rohkeasti uudelleen yhteyttä Minilexiin.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »