Kuka maksaa korjauksen? Omakotitalo valm,. 1955 ostin perikunnalta 2012. Öljylämmitys. Olohuoneessa uuni jota myyjät kehuivat myyntihetkellä että toimii hyvin ja sillä kun lämmittää säästää öljynkulutuksessa.Tähän luotin! Talvi 2013 uuni käyttökieltoon koska se oli kytketty keskuslämmityskattilan kanssa samaan hormiin eikä kahta eri polttoainetta käyttävää ja eri kerroksissa olevaa tulisijaa ei saa yhdistää samaan hormiin. Kesä 2013 kumpaankin tulisijaan korjauksella omat hormit. Edelleen uuni epäkunnossa koska siihen oli jätetty sisäputki(öljyn) poistamatta joka on esim. liian pieni puilla lämmitettävälle tulisijalle. Hormi on nyt siinä kunnossa että se pitää pinnoittaa vielä koska öljyn savukaasut syövyttäneet sen sillä ajalla kun siihen öljypannu oli liitettynä.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Maakaaren mukaan myyjällä on velvollisuus kertoa ostajalle varsin laajasti omakotitalon laadusta ja sitä koskevista muista asioista ennen kaupantekoa. Omakotitalon virheellisyys määräytyy sen mukaan, millainen se on kauppaa tehtäessä. Myyjä vastaa omakotitalossa tällöin olevasta virheestä, vaikka virhe ilmenee vasta myöhemmin. Mainitsemassasi tapauksessa on kyse maakaaren mukaan niin sanotusta laatuvirheestä. Omakotitalossa on laatuvirhe esimerkiksi silloin, jos se ei vastaa sovittua tai myyjä on ennen kaupan tekemistä antanut ostajalle virheellisen tai harhaanjohtavan tiedon, jonka voidaan olettaa vaikuttavan kauppaan.

Ostajalla on laatuvirheen perusteella oikeus hinnanalennukseen tai, jos virhe on olennainen, oikeus purkaa kauppa. Tietyissä tilanteissa ostajalla on myös oikeus vahingonkorvaukseen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »