Minilex - Lakipuhelin

Rahapeliautomaatin sisältö varkauden kohteena - KKO:1983-II-80

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

  • Varkaus
    Varkausrikoksen kohde
    Rahapeli

Korkeimman oikeuden ratkaisussa 1983-II-80 oli kysymys rahapeliautomaatin sisällön varastamisesta. Tapauksessa A ja B olivat rahapeliautomaattien toimintamekanismin tuntien saaneet rahapeliautomaatit antamaan useammin ja suurempia voittoja, kuin automaatti tavallisesti antaisi.

Asiaa käsiteltiin ensiasteena Helsingin raastuvanoikeudessa. A oli rikoksien aikana 15 vuotta täyttänyt mutta ei vielä 18-vuotias. Raastuvanoikeus tuomitsi A:n nuorena henkilönä tehdystä varkaudesta päiväsakkoihin ja jatketusta varkauksia ja varkauden yrityksiä käsittävästä rikoksesta 3 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. B tuomittiin jatketusta varkauksia ja varkauden yrityksiä käsittävästä rikoksesta 4 kuukaudeksi vankeuteen. A ja B velvoitettiin lisäksi maksamaan korvauksia raha-automaattiyhdistykselle.

A ja B valittivat raastuvanoikeuden päätöksestä hovioikeuteen. Hovioikeus ei kuitenkaan muuttanut raastuvanoikeuden päätöstä.

A ja B valittivat hovioikeuden tuomiosta edelleen korkeimpaan oikeuteen. Korkein oikeus katsoi, että A ja B olivat syöttämällä automaatin raha-aukkoon ylimääräisen tai pelipanosta pienemmän kolikon tietoisesti saattaneet tai yrittäneet saattaa rahapeliautomaatin koneiston sellaiseen häiriötilaan, että se antoi olennaisesti useammin ja runsaampia voittoja kuin normaalitoiminnassa. Siten korkein oikeus katsoi, että A ja B olivat anastaneet tai yrittäneet anastaa Raha-automaattiyhdistyksen omistamista rahapeliautomaateista pelaajille voittoina tarjolla olleita rahoja. Korkein oikeus ei katsonut tarpeelliseksi muuttaa hovioikeuden päätöstä ja siten jo raastuvanoikeudessa annettu päätös jäi voimaan.


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät tapaukset


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]