Taloamme vastapäätä olevalle metsätontille rakennetaan. Kunnalta tuli postissa naapurien kuuleminen, tutkimme piirustusta ja huomasimme, että vastapäätä taloamme tulee parkkipaikka.
Vastustamme parkkipaikkaa. Emme ymmärrä miksi parkkipaikkaa ei voi rakentaa tulevan rakennuksen jollekkin muulle sivustalle, johin oli piirustuksen mukaan varattu vain niittyä.

Vastasimme naapurien kuulemiseen, mutta emme ole kuulleet mitään takaisin. Soitimme kuntaan ja suunnitelmaan ei ole tulossa muutoksia.
Mikä merkitys on naapurien kuulemisella ja onko meillä mitään oikeuksia?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Naapureita on lain mukaan kuultava rakennusluvan tultua vireille. Kuulemismenettelyssä naapurit voivat esittää huomautuksia rakennuslupaan liittyen. Naapureilla ei kuitenkaan yleensä ole käytännössä mahdollisuutta vaikuttaa tai estää rakentamislupaan, jos rakentamislupa on kaavan mukainen.

Naapurilla on kuitenkin valitusoikeus rakennuslupapäätöksestä. Valitus voi menestyä esimerkiksi, jos viereiselle tontille rakentaminen tarpeettomasti haittaa naapuria. Tapauskohtaisesti valituksen tekemisen edellytyksiä kannattaa tarkastella lakimiehen kanssa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]