Minilex - Lakipuhelin

Yhteisön saaman osingon verovapaus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yhteisön saama osinko on lähtökohtaisesti verovapaata tuloa. Pääsääntöön on kuitenkin muutamia tärkeitä poikkeuksia.

Osingosta 75 prosenttia on veronalaista tuloa ja verovapaata loput 25 prosenttia, jos osinko on saatu sijoitusomaisuuteen kuuluvista osakkeista, ja osinkoa jakava yhteisö on muu kuin tietynlainen ulkomainen yhteisö, jonka osakepääomasta osingonsaaja omistaa osinkoa jaettaessa välittömästi vähintään kymmenen prosenttia.

Yhteisön saama osinko on samalla tavalla osittain veronalaista tuloa, jos osingon jakava yhteisö ei ole kotimainen yhteisö, tai edellä tarkoitettu ulkomainen, Euroopan unionin jäsenvaltiossa asuva yhteisö. Sama pätee silloin, kun osinkoa jakava yhteisö on julkisesti noteerattu yhtiö, ja osingonsaaja on muu yhteisö kuin julkisesti noteerattu yhtiö, eikä se omista osinkoa jaettaessa välittömästi vähintään kymmentä prosenttia osinkoa jakavan yhtiön osakepääomasta.

Yhteisön jakama osinko voi olla kokonaan veronalaista tuloa. Näin on siinä tapauksessa, että sen valtion, jossa osingon jakava ulkomainen yhteisön asuinvaltion ja Suomen välillä ei ole verovuonna voimassa sopimusta yhteisön jakamaan osinkoon sovellettavan kaksinkertaisen verotuksen välttämiseksi.

Luonnollisen henkilön tai kuolinpesän saamista osingoista on veronalaista tuloa 70 prosenttia. Peitellystä osingosta on veronalaista tuloa niin ikään 70 prosenttia.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa