Minilex - Lakipuhelin

Suomesta saatu tulo

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Verotuksen toteuttamisen kannalta on olennaista määritellä se, onko tulo saatu Suomessa vai muualla.

Suomesta saaduksi tuloksi katsotaan muun muassa Suomessa harjoitetusta liikkeestä, ammatista, maataloudesta tai metsätaloudesta saatu tulo sekä palkkatulo, joka on saatu Suomen valtiolta, kunnalta tai muulta julkisoikeudelliselta yhteisöltä. Lisäksi Suomessa saatua tuloa on Suomessa olevasta kiinteistöstä saatu tulo sekä eläketulo, joka on saatu Suomen valtiolta, kunnalta tai muulta julkisoikeudelliselta yhteisöltä tai joka perustuu Suomesta otettuun liikenne- tai eläkevakuutukseen.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Suomesta saaduksi tuloksi katsotaan niin ikään muun muassa suomalaiselta osakeyhtiöltä osuuskunnalta tai muulta yhteisöltä saatu osinko, osuuskunnasta saatu ylijäämä ja muu niihin rinnastettava tulo, sekä osuus suomalaisen yhtymän tuloon.

Suomessa vakituisesti asuvan on suoritettava veroa sekä Suomesta että muualta saadusta tulosta. Tästä syystä verotus voi käytännössä olla kaksinkertaista. Kansainvälisen kaksinkertaisen verotuksen huojentamiseen on omat sääntönsä, joihin on hyvä tutustua, jos verotettavaa tuloa kertyy useammasta valtiosta yhtä aikaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa