Minilex - Lakipuhelin

Verovapaat matkakustannusten korvaukset

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Työnantajalta työmatkasta saatu matkustamiskustannusten korvaus, päiväraha, ateriakorvaus ja majoittumiskorvaus eivät ole työntekijälle veronalaista tuloa.

Veronalaista tuloa ei ole myöskään matkustamiskustannusten eikä kohtuullisten majoittumiskustannusten korvaus sellaisesta matkasta, jonka työntekijä tekee työtehtäviensä hoitamiseksi toissijaiseen työpaikkaansa.

Toissijaisena työpaikkana pidetään sellaista työnantajan tai tämän kanssa samaan intressipiiriin kuuluvan yhteisön vakituista toimipaikkaa, joka sijaitsee toisella paikkakunnalla tai toisessa valtiossa kuin työntekijän ensisijaisena pidettävä varsinainen työpaikka.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Mikäli työntekijä toimii toimialalla, joilla erityistä työntekemispaikkaa joudutaan vaihtamaan usein johtuen alalle tunnusomaisesta työn lyhytaikaisuudesta, katsotaan päivittäisistä asunnon ja erityisen työntekemispaikan välisistä matkoista saaduista korvauksista verovapaaksi tuloksi ainoastaan matkustamiskustannuksista saatu korvaus. Edellytyksenä on, että verovelvollisella ei ole varsinaista työpaikkaa. Toisaalta, mikäli työntekijälle ei ole tilaisuutta työnantajan järjestämään työpaikkaruokailuun erityisellä työntekemispaikalla tai sen välittömässä läheisyydessä, katsotaan verovapaaksi lisäksi myös ateriakorvaus.

Työnantajalta työmatkasta saatuun matkakustannusten korvaukseen rinnastetaan tietyin edellytyksin ja rajoituksin myös yleishyödylliseltä yhteisöltä saatu matkakustannusten korvaus, silloinkin, kun verovelvollinen ei ole työsuhteessa yleishyödylliseen yhteisöön tai ei muuten saa palkkaa työstä, johon matka liittyy.

Lisäksi tavanomaiset ja kohtuulliset voivat olla verovapaata tuloa, samoin tietyt sosiaalietuudet. Verovapaista tuloista määrätään tarkemmin tuloverolaissa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa