Minilex - Lakipuhelin

Verovapaat matkakustannusten korvaukset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työnantajalta työmatkasta saatu matkustamiskustannusten korvaus, päiväraha, ateriakorvaus ja majoittumiskorvaus eivät ole työntekijälle veronalaista tuloa.

Veronalaista tuloa ei ole myöskään matkustamiskustannusten eikä kohtuullisten majoittumiskustannusten korvaus sellaisesta matkasta, jonka työntekijä tekee työtehtäviensä hoitamiseksi toissijaiseen työpaikkaansa.

Toissijaisena työpaikkana pidetään sellaista työnantajan tai tämän kanssa samaan intressipiiriin kuuluvan yhteisön vakituista toimipaikkaa, joka sijaitsee toisella paikkakunnalla tai toisessa valtiossa kuin työntekijän ensisijaisena pidettävä varsinainen työpaikka.

Mikäli työntekijä toimii toimialalla, joilla erityistä työntekemispaikkaa joudutaan vaihtamaan usein johtuen alalle tunnusomaisesta työn lyhytaikaisuudesta, katsotaan päivittäisistä asunnon ja erityisen työntekemispaikan välisistä matkoista saaduista korvauksista verovapaaksi tuloksi ainoastaan matkustamiskustannuksista saatu korvaus. Edellytyksenä on, että verovelvollisella ei ole varsinaista työpaikkaa. Toisaalta, mikäli työntekijälle ei ole tilaisuutta työnantajan järjestämään työpaikkaruokailuun erityisellä työntekemispaikalla tai sen välittömässä läheisyydessä, katsotaan verovapaaksi lisäksi myös ateriakorvaus.

Työnantajalta työmatkasta saatuun matkakustannusten korvaukseen rinnastetaan tietyin edellytyksin ja rajoituksin myös yleishyödylliseltä yhteisöltä saatu matkakustannusten korvaus, silloinkin, kun verovelvollinen ei ole työsuhteessa yleishyödylliseen yhteisöön tai ei muuten saa palkkaa työstä, johon matka liittyy.

Lisäksi tavanomaiset ja kohtuulliset voivat olla verovapaata tuloa, samoin tietyt sosiaalietuudet. Verovapaista tuloista määrätään tarkemmin tuloverolaissa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]