Minilex - Lakipuhelin

Elinkeinotoiminnan vaihto- ja sijoitusomaisuuden hankintameno

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vaihto-omaisuutta ovat kauppatavarat, raaka-aineet, puolivalmisteet ja muut hyödykkeet, jotka on tarkoitettu luovutettavaksi elinkeinotoiminnassa joko sellaisinaan tai jalostettuina. Vaihto-omaisuutta ovat myös elinkeinotoiminnassa kulutettaviksi tarkoitetut poltto- ja voiteluaineet ja muut tarvikkeet.

Vaihto-omaisuuden hankintameno katsotaan yleensä sen verovuoden kuluksi, jona se on luovutettu, kulutettu tai menetetty.
Kun verovelvollisella on verovuoden päättyessä vaihto-omaisuutta, katsotaan verovuoden kuluksi se osa, joka ylittää määrän joka todennäköisesti tarvitaan vastaavan vaihto-omaisuuden hankintaan verovuoden päättyessä, tai vaihtoehtoisesti osa, joka ylittää  siitä samana ajankohtana todennäköisesti saatavan luovutushinnan nettorealisointiarvon. 

Kun pitkän valmistusajan vaativasta suoritteesta saatu tulo luetaan verovuoden tuotoksi, vastaava osa hyödykkeen hankintamenosta vähennetään verovuoden kuluna.

Sijoitusomaisuutta ovat raha-, vakuutus- ja eläkelaitosten hankkimat arvopaperit, kiinteistöt ja muu sellainen omaisuus - saamisia lukuun ottamatta - jotka on tarkoitettu varojen sijoittamiseksi tai sijoitusten turvaamiseksi 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Sijoitusomaisuuden hankintameno ja arvonkorotus ovat  sen verovuoden kulua, jona sijoitusomaisuus on luovutettu tai menetetty. Kun verovelvollisella on sijoitusomaisuutta verovuoden päättyessä, sen hankintamenosta ja arvonkorotuksesta katsotaan kuluksi osa, joka ylittää vastaavan sijoitusomaisuuden hankintaan verovuoden päättyessä todennäköisesti tarvittavan hankintamenon tai siitä samana ajankohtana todennäköisesti saatavan luovutushinnan.

Sijoitusomaisuuteen kuuluvan rakennuksen hankintameno ja sitä vastaava osa arvonkorotuksesta poistetaan samalla tavalla kuin vastaavanlaisen käyttöomaisuuteen kuuluvan rakennuksen hankintameno.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa