Minilex - Lakipuhelin

Yliopistojen verovelvollisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yliopistojen verovelvollisuutta on rajoitettu. Yliopiston ei siis tarvitse maksaa tuloveroa kaikista tuloistaan, vain ainoastaan laissa erikseen mainituista tuloista.

Ensinnäkin yliopistot ovat verovelvollisia saamastaan elinkeinotulosta. Lisäksi yliopistojen on maksettava kunnallisveroa muuhun kuin yleiseen tarkoitukseen käytetyn kiinteistön tai kiinteistön osan tuottamasta tulosta. 

Tuloverolaissa mainitaan lisäksi apteekki, jota Helsingin yliopistolla on lain mukaan oikeus ylläpitää Helsingin kaupungissa. Apteekin tuottama tulo on veronalaista siinä missä muukin elinkeinotulo.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Lisäksi ammattikorkeakoulujen verovelvollisuudesta on oma lainkohtansa. Ammattikorkeakouluosakeyhtiö on verovelvollinen vain saamastaan elinkeinotulosta, sekä muuhun kuin yleiseen tarkoitukseen käytetyn kiinteistön tai kiinteistön osan tulosta. Ammattikorkeakouluosakeyhtiö maksaa kiinteistön tulosta veroa kunnalle sekä seurakunnalle.

Laissa käytetään nimitystä ammattikorkeakouluosakeyhtiö, sillä ammattikorkeakoulut toimivat osakeyhtiömuotoisina ellei toisin erikseen määrätä.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa