Minilex - Lakipuhelin

Yliopistojen verovelvollisuus


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Yliopistojen verovelvollisuutta on rajoitettu. Yliopiston ei siis tarvitse maksaa tuloveroa kaikista tuloistaan, vain ainoastaan laissa erikseen mainituista tuloista.

Ensinnäkin yliopistot ovat verovelvollisia saamastaan elinkeinotulosta. Lisäksi yliopistojen on maksettava kunnallisveroa muuhun kuin yleiseen tarkoitukseen käytetyn kiinteistön tai kiinteistön osan tuottamasta tulosta. 

Tuloverolaissa mainitaan lisäksi apteekki, jota Helsingin yliopistolla on lain mukaan oikeus ylläpitää Helsingin kaupungissa. Apteekin tuottama tulo on veronalaista siinä missä muukin elinkeinotulo.

Lisäksi ammattikorkeakoulujen verovelvollisuudesta on oma lainkohtansa. Ammattikorkeakouluosakeyhtiö on verovelvollinen vain saamastaan elinkeinotulosta, sekä muuhun kuin yleiseen tarkoitukseen käytetyn kiinteistön tai kiinteistön osan tulosta. Ammattikorkeakouluosakeyhtiö maksaa kiinteistön tulosta veroa kunnalle sekä seurakunnalle.

Laissa käytetään nimitystä ammattikorkeakouluosakeyhtiö, sillä ammattikorkeakoulut toimivat osakeyhtiömuotoisina ellei toisin erikseen määrätä.

 

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »