Minilex - Lakipuhelin

Milloin tulo on elinkeinotuloa?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Verovelvollisen elinkeinotoiminnasta saamaa tuloa kutsutaan elinkeinotuloksi.

Kun laissa mainitaan elinkeinotoiminta, sillä tarkoitetaan liike- ja ammattitoimintaa. Verovelvollisen harjoittama liike- ja ammattitoiminta muodostaa elinkeinotoiminnan tulolähteen. Verovelvollisella voi olla ainoastaan yksi elinkeinotoiminnan tulolähde. Tässä samassa tulolähteessä verotetaan kaikki verovelvollisen liike- ja ammattitoiminnan tulo. Tulolähteiden erittelyllä on paljonkin merkitystä verotuksen kannalta. Esimerkiksi yhden tulolähteen voitoista ei pääsääntöisesti voi vähentää toisen tulolähteen tappioita.

Veroa maksetaan elinkeinotoiminnan tuloksesta. Elinkeinotoiminnan tulos tarkoittaa verovuoden tuottojen ja kulujen erotusta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Laissa elinkeinotulojen verotuksesta luetellaan, mitkä tulot ovat nimenomaisesti veronalaista, mitkä taas jäävät veronalaisen elinkeinotulon määritelmän ulkopuolelle. Laki mahdollistaa myös monenlaisten vähennysten tekemisen. Apua verotusasioihin voi pyytää lakimieheltä.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa