Minilex - Lakipuhelin

Verovapaat pääomatulot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osa pääomatuloista on säädetty erikseen tuloverovapaiksi.

Jos on maksanut asunto-osakeyhtiön tai muun vastaavan osakkaana tai jäsenenä käypää vuokraa alempaa vastiketta, tätä etua ei veroteta pääomatulona. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että asuntoa on käytetty omaan tai oman perheensä tarpeeseen.

Asunto- tai kiinteistöyhteisön osakkeenomistajien tai jäsenten saama etu huoneistoista, joihin heillä on yhtiöjärjestyksen tai osuuskunnan sääntöjen nojalla hallintaoikeus, ei ole verotettavaa pääomatuloa. Veronalaista pääomatuloa ei ole myöskään asumisoikeustalon omistajan saama asumisoikeusmaksu, jonka asumisoikeuden saaja suorittaa asumisoikeutta perustettaessa.

Veronalaista pääomatuloa ei myöskään ole luonnolliselle henkilölle tai kuolinpesälle muuhun kuin tulonhankkimistoimintaan liittyvien valuuttakurssivoittojen yhteismäärä enintään 500 euroon asti vuodessa.

Veronalaista pääomatuloa ei niin ikään ole Pohjoismaiden Investointipankin jäsenmaan saama osuus pankin jakamasta ylijäämästä, eikä Pohjoismaiden ympäristörahoitusyhtiön jäsenvaltion osuus yhtiön voitosta. Myöskään valtiolta, kunnalta tai muulta julkisyhteisöltä käypää alempana korkona saatu korkotuki ja kestävän metsätalouden rahoituslain nojalla saatu etuus eivät ole veronalaista pääomatuloa.

Vastaavasti tietyt ansiotulot on jätetty tuloverotuksen ulkopuolelle. Tietoa tuloverovapaudesta saa muun muassa tuloverolaista, tai kysymällä neuvoa asiantuntijalta.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa