Minilex - Lakipuhelin

Verotuksessa kelpaava merityötulovähennys

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Merityötuloa saava työntekijä on oikeutettu merityötulovähennykseen.

Merityötulovähennys tehdään puhtaasta ansiotulosta. Vähennyksen määrä on sama sekä kunnallis- että valtionverotuksessa. Merityötulovähennys on 1.1.2016 alkaen 20 prosenttia merityötulon kokonaismäärästä. Vähennys voi kuitenkin olla enintään 7 000 euroa.

Jos verovelvollisen merityötulon kokonaismäärä ylittää 50 000 euroa, vähennyksen määrää alennetaan 5 prosentilla, mutta ainoastaan enimmäisrajan ylittävältä osalta.

Vähennystä voidaan korottaa, jos alus ei käy Suomen satamassa tai muutenkaan Suomen rajojen sisäpuolella, ja verovelvollinen työskentelee koko ajan aluksessa. Korotus tehdään kunnallisverotuksessa tehtävää vähennystä. Korotus on 170 euroa jokaiselta täydeltä kalenterikuukaudelta, jona edellytyksen täyttyvät. Korotukseen oikeuttavan ajanjakson päättyessä korotus myönnetään myös vajaalta kalenterikuukaudelta. 

Vähennykseen oikeuttavaa merityötuloa ei ole kaikki merellä tehdystä työsta saatava palkka. Merityötulo on määritelty tarkemmin tuloverolaissa. Merityön verotuksessa on hyvä huomata, että osa merityön perusteella saaduista korvauksista on tuloverovapaata. Näistäkin edellytyksistä säädetään tarkemmin lainsäädännössä.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa