Minilex - Lakipuhelin

Velallisen tiedonantovelvollisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Velallisella on laissa säädetty tiedonantovelvollisuus eli velvollisuus antaa konkurssimenettelyä varten tarpeelliset tiedot. Velallisen on lain mukaan toimittava pesänhoitajan kanssa yhteistyössä siten, että tämä saa velalliselta tarvittavat tiedot tehtäviensä hoitamiseksi ja konkurssimenettelyn asianmukaiseksi loppuunsaattamiseksi.

Suurimman merkityksen tiedonantovelvollisuus saa pesäluetteloa laadittaessa. Tämän osalta laissa on erillinen säädös, jonka mukaan velallisen tulee antaa pesänhoitajalle pesäluettelon laatimista varten tarvittavat tiedot konkurssipesään kuuluvasta velallisen omaisuudesta ja konkurssisaatavista. Tiedonantovelvollisuus koskee kuitenkin myös kaikkia muita tarpeellisia konkurssivarallisuutta koskevia asioita. Velallisen on ilmoitettava pesänhoitajalle yhteystietonsa ja oltava pesänhoitajan tavoitettavissa konkurssiomaisuutta koskevista asioista.

Tiedonantovelvollisuutta rajoittaa niin sanottu itsekriminointisuoja, joka liittyy tilanteisiin, joissa velallinen on epäiltynä esitutkinnassa tai syytteessä rikoksesta.  Tällöin velallinen ei ole velvollinen antamaan pesänhoitajalle sellaisia tietoja, joihin epäily tai syyte perustuu.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]