Minilex - Lakipuhelin

Velallisen tiedonantovelvollisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Velallisella on laissa säädetty tiedonantovelvollisuus eli velvollisuus antaa konkurssimenettelyä varten tarpeelliset tiedot. Velallisen on lain mukaan toimittava pesänhoitajan kanssa yhteistyössä siten, että tämä saa velalliselta tarvittavat tiedot tehtäviensä hoitamiseksi ja konkurssimenettelyn asianmukaiseksi loppuunsaattamiseksi.

Suurimman merkityksen tiedonantovelvollisuus saa pesäluetteloa laadittaessa. Tämän osalta laissa on erillinen säädös, jonka mukaan velallisen tulee antaa pesänhoitajalle pesäluettelon laatimista varten tarvittavat tiedot konkurssipesään kuuluvasta velallisen omaisuudesta ja konkurssisaatavista. Tiedonantovelvollisuus koskee kuitenkin myös kaikkia muita tarpeellisia konkurssivarallisuutta koskevia asioita. Velallisen on ilmoitettava pesänhoitajalle yhteystietonsa ja oltava pesänhoitajan tavoitettavissa konkurssiomaisuutta koskevista asioista.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Tiedonantovelvollisuutta rajoittaa niin sanottu itsekriminointisuoja, joka liittyy tilanteisiin, joissa velallinen on epäiltynä esitutkinnassa tai syytteessä rikoksesta.  Tällöin velallinen ei ole velvollinen antamaan pesänhoitajalle sellaisia tietoja, joihin epäily tai syyte perustuu.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa