Minilex - Lakipuhelin

Velallisen oikeus saada avustusta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos velallisen toimeentulo ei ole muuten turvattu konkurssissa, on konkurssipesän varoista myönnettävä hänelle avustusta. Velallisella tarkoitetaan tässä ainoastaan luonnollista henkilöä, joten oikeushenkilöt eivät voi saada avustusta. Myös luonnollinen henkilö (avoimen yhtiön yhtiömies, kommandiittiyhtiön vastuunalainen yhtiömies ja osakeyhtiön johtoon kuuluvat osakkeenomistaja), joka on hankkinut yhtiöstä pääasiallisen toimeentulonsa, voi olla oikeutettu avustukseen. Avustuksen piiriin kuuluvat myös velallisen elatuksen varassa olevat.

Avustusta konkurssipesän varoista myönnettäessä tulee konkurssilain mukaan ottaa huomioon velallisen ansaintamahdollisuudet, velallisen toiminta pesän selvittämiseksi ja konkurssipesän mahdollisuus suorittaa avustusta. Avustusta myönnetään kaikissa tapauksissa tapauskohtaisen harkinnan perusteella.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Avustusta voidaan myöntää enintään kuuden kuukauden ajan konkurssin alkamisesta laskien. Jos avustuksesta tulee erimielisyyttä, erimielisyyden ratkaisee tuomioistuin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa