Minilex - Lakipuhelin

Perusteeton turvaamistoimi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Turvaamistoimella pyritään turvaamaan yhteiskunnan, yksilön tai yhteisön etuja. Turvaamistoimilla, joita ovat esimerkiksi takavarikko ja hukkaamiskielto, pyritään estämään se, että henkilö esimerkiksi kätkisi tai hukkaisi omaisuuttaan asian käsittelyn, kuten esimerkiksi riita-asian oikeudenkäynnin tai konkurssiasian käsittelyn aikana.

Se taho, joka on hakenut turvaamistoimen määräämistä, lähtökohtaisesti vastaa niistä kuluista, jotka aiheutuvat turvaamistoimen täytäntöönpanosta. Joskus turvaamistoimia haetaan tarpeettomasti ja perusteettomasti ja yleensä tällaisissa tapauksissa turvaamistoimen hakija haluaa jostain syystä aiheuttaa taloudellista tai muuta vahinkoa turvaamistoimen kohteelle. Jos turvaamistoimi on haettu tarpeettomasti, hakijan on korvattava vastapuolelle eli perusteettoman turvaamistoimen kohteelle koko turvaamistoimesta aiheutunut vahinko ja kulut. Hakijalla on siten ankara vastuu vahinkojen korvaamisesta turvaamistoimen kohteelle, mikäli tuomioistuin myöhemmin toteaa turvaamistoimen olleen perusteeton.

Perusteettomia turvaamistoimia ilmenee lähinnä sen vuoksi, että usein turvaamistointa haetaan silloin, kun asian käsittely on vielä kesken ja joskus määrätty turvaamistoimi todetaan vasta myöhemmin, asian ratkaisun yhteydessä tarpeettomaksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]