Minilex - Lakipuhelin

Työnantajan takaisinottovelvollisuuden ulottuvuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työnantajan takaisinottovelvollisuuden laajuutta ei ole erikseen rajattu. Työnantajan takaisinottovelvollisuuden myötä työtä tulisikin tarjota työtä hakevalle entiselle työntekijälle riippumatta työn sijainnista.

Takaisinottovelvollisuus tarkoittaa siis sitä, että työnantajan on tarjottava työtä irtisanomalleen, työvoimatoimistosta edelleen työtä hakevalle entiselle työntekijälleen, jos hän tarvitsee työntekijöitä yhdeksän kuukauden kuluessa työsuhteen päättymisestä samoihin tai samankaltaisiin tehtäviin, joita irtisanottu työntekijä oli tehnyt. Velvollisuus tarjota työtä osa-aikatyöntekijälle menee kuitenkin takaisinottovelvollisuuden edelle, eli osa-aikatyöntekijöille on tarjottava työtä ennen kuin sitä tarjotaan irtisanotuille takaisinottovelvollisuuden piiriin kuuluville henkilöille. Myös lomautetulle työntekijälle on tarjottava työtä ennen kuin sitä tarjotaan takaisinottovelvollisuuden piiriin kuuluvalla henkilölle.

Takaisinottovelvollisuutta ei ole erikseen rajattu koskemaan sitä työnantajaa, kenen palveluksesta työntekijä on irtisanottu. Yritysryhmän tilanteessa arvioitavaksi tuleekin se, ulottuuko takaisinottovelvollisuus myös yrityskokonaisuuden eri toimipisteisiin, jos muissa toimipisteissä olisi tarjottavana samaa tai samanlaista työtä kuin mistä työntekijä oli irtisanottu.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa