Minilex - Lakipuhelin

Tappioiden vähentäminen yritysjärjestelyiden yhteydessä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yritysjärjestelyt vaikuttavat siihen, miten yhteisö voi vähentää tappioitaan verotuksessa.

Kun yhteisö jakautuu, sen tappiot siirtyvät vastaanottavalle yhteisölle. Sellaisenaan siirtyvät vain ne tappiot, jotka ovat selvästi syntyneet vastaanottavalle yhteisölle siirtyneestä toiminnasta. Muilta osin tappiot siirtyvät samassa suhteessa kuin jakautuvan yhteisön nettovarallisuus siirtyy vastaanottavalle yhteisölle. Jos jakautuvan yhteisön verotuksessa on useita tulolähteitä, siirtyvät tulolähteen vahvistetut tappiot niille vastaanottaville yhtiöille, joilla on vastaava tulolähde.

Yhteisöjen sulauduttua tai yhteisön jakauduttua vastaanottava yhteisö saa vähentää sulautuneen tai jakautuneen yhteisön tappion verotettavasta tulostaan. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että vastaanottava yhteisö taikka sen osakkaat tai jäsenet ovat tappiovuoden alusta lukien omistaneet yli puolet sulautuneen tai jakautuneen yhteisön osakkeista tai osuuksista. Vastaavasti toimitaan, jos omistajia ovat olleet yhteisö ja sen osakkaat tai jäsenet yhdessä. Tappio vähennetään yleensä toiminnan tuloksesta seuraavan 10 verovuoden aikana sitä mukaa kuin tuloa syntyy.

Yhteisö voi tietyissä tapauksissa vähentää tulostaan kiinteän toimipaikan verotuksessa vahvistetun tappion. Tämä on mahdollista kun on kyse yhteisöstä, joka on jakautumisen tai liiketoimintasiirron yhteydessä perustettu jatkamaan toisessa Euroopan unionin jäsenvaltiossa asuvan yhteisön Suomessa olevassa kiinteässä toimipaikassa harjoittamaa toimintaa.

Myös omistajanvaihdokset vaikuttavat tappioiden vähentämiseen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa