Minilex - Lakipuhelin

Suullinen elatussopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lähtökohtaisesti vanhemmat saavat sopia lapsen elatuksesta haluamallaan tavalla, myös suullisesti. Kuten kaikki sopimukset, elatussopimus on kuitenkin suositeltavaa laatia kirjallisena. Kirjallisen sopimuksen etuna on se, että kun sopimus on vahvistettu kunnan sosiaalilautakunnassa, se on täytäntöönpanokelpoinen samalla tavoin kuin tuomioistuimen antama tuomio. Tämä tarkoittaa, että jos elatusvelvollinen laiminlyö elatusavun maksamisen, elatusapu voidaan täytäntöönpanokelpoisen sopimuksen avulla periä ulosottoteitse.

Suullisen sopimuksen ongelmana on siis se, että elatusvelvollisen on mahdollista laiminlyödä elatusavun maksaminen. Vaikka vanhemmat olisivat sovussa silloin, kun elatusavusta suullinen sopimus tehdään, on mahdollista, että olosuhteet muuttuvat myöhemmin.

Erilaisia tilanteita on kuitenkin yhtä paljon kuin perheitäkin, ja jokainen perhe tekee luonnollisesti omat yksilölliset ratkaisunsa lasten elatuksen suhteen. Jos esimerkiksi lapset viettävät yhtä paljon aikaa molempien vanhempien luona ja molemmat vanhemmat osallistuvat yhtäläisesti lasten elatukseen, voi olla, ettei erillistä sopimusta tarvita. Yleisesti ottaen kirjallinen sopimus on kuitenkin paras tapa turvata lapsen oikeus riittävään elatukseen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]