Minilex - Lakipuhelin

Pääomatulo-osuus yritystulosta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yritystulo on pääomatuloa siihen määrään saakka, joka vastaa 20 prosentin vuotuista tuottoa nettovarallisuudelle, joka on kuulunut elinkeinotoimintaan verovuotta edeltäneen verovuoden päättyessä.

Jaettavan yritystulon pääomatulo-osuudeksi voidaan katsoa 10 prosentin vuotuista tuottoa vastaava määrä. Tämä edellyttää sitä, että verovelvollinen tai yrittäjäpuolisot vaativat sitä ennen verovuodelta toimitettavan verotuksen päättymistä. Verovelvollinen tai yrittäjäpuolisot voivat ennen verovuodelta toimitettavan verotuksen päättymistä vaatia jaettavan yritystulon katsomisesta kokonaan ansiotuloksi. Näin voidaan yleensä tehdä.

Mikäli verovelvollinen on aloittanut elinkeinotoiminnan tai maatalouden harjoittamisen verovuonna, lasketaan pääomatulo-osuus sen nettovarallisuuden perusteella, joka verovuoden päättyessä kuuluu elinkeinotoimintaan tai maatalouteen.

Jaettava yritystulo katsotaan nettovarallisuudesta riippumatta pääomatuloksi siihen määrään saakka, joka vastaa verovelvollisen omistamien maatalouden varoihin kuuluvien arvopapereiden sekä elinkeinotoiminnan käyttöomaisuuteen kuuluvien kiinteistöjen ja arvopapereiden luovutusvoittoja. Tämä voi vaikuttaa siihen, voiko erovelvollinen vaatia yritystulon katsomista kokonaan ansiotuloksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa