Minilex - Lakipuhelin

Osinkotulo ei-julkisesti noteeratusta yhtiöstä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ei-julkisesti noteeratusta yhtiöstä saadulla osingolla tarkoitetaan sellaisesta yhtiöstä saatua osinkoa, jonka osakkeet eivät osingonjaosta päätettäessä ole julkisen kaupankäynnin kohteena. Vastaavasti jos osakkeet ovat julkisen kaupankäynnin kohteena, kyse on julkisesti noteeratusta yhtiöstä, jonka osinkotuloon sovelletaan omanlaisiaan sääntöjä.

Muusta kuin julkisesti noteeratusta yhtiöstä saadusta osingosta 25 prosenttia on pääomatuloa. Osingosta 75 prosenttia on verovapaata tuloa siihen määränä saakka, joka vastaa laissa määrätylle osakkeen verovuoden matemaattiselle arvolle laskettua kahdeksan prosentin vuotuista tuottoa. 

Tämä pätee kuitenkin vain 150 000 euroon saakka - siltä osin, kuin verovelvollisen saamien osinkojen määrä ylittää 150 000 euroa, osingoista 85 prosenttia on pääomatuloa ja 15 prosenttia verovapaata tuloa.

Rahamääräisen rajan ylittymisen lisäksi merkitystä on sillä, jaetaanko osinkoa siten, että laissa määritetty vuotuinen kahdeksan prosentin tuotto määritellylle osakkeen verovuoden matemaattiselle arvolle ylittyy. Ylittävältä osalta osingosta 75 prosenttia on ansiotuloa ja 25 prosenttia verovapaata tuloa.

Mikäli tuloverotus tuottaa päänvaivaa, apua saa lakimieheltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa